'Kaag stopt omdat ze een flop is, hoe moeilijk dat ook te accepteren is voor haar bubbel'

Opinie15 juli 2023 6 minuten Redactie
Kaag
ANP

Twitteraar Deugniet en Benoemer heeft op Twitter enkele overpeinzingen over de exit van D66-leider Sigrid Kaag op een rijtje gezet. De overpeinzingen heeft NieuwRechts in een column gepubliceerd: Voor al die mensen die zich zo ergeren aan het feit dat het een schande is dat Kaag ons land en de politiek moet verlaten.

Stel je eens het volgende voor. Laat het daarna gaan, doe een retweet van deze tweet omdat ook dit weer een zeer scherpe analyse is, doe daarna de ogen twee dagen dicht.

Je hebt het goed voor elkaar, mooie baan in politiek, bedrijfsleven of NGO, woont vrijstaand, in een lekkere 2 onder 1 kap of grachtengordel pandje. Twee inkomens, twee auto’s, campertje of bootje en gaat minimaal 3 keer per jaar op vakantie. Fijne toeslagen voor de kids die naar de kinderopvang gaan. Ieder weekend leuk feestje in de buurt of met vrienden uit eten en daarna een terrasje met een wijntje, borrel- en kaasplankje.

Je hebt jaren VVD gestemd of helemaal niet gestemd want het interesseert je geen ene reet, maar als het dan toch moest ging je kruisje naar Rutte, het ging toch goed in het land en met iedereen?

En dan komt ineens Kaag. Wow! Vrouw, ziet er goed uit, ambitieus, komt sterk over, verbaal goed, je snapt wat ze zegt, correct, voorkomend, lijkt geïnteresseerd, schijnt zelfs oorlogen opgelost te hebben en chemische wapens bij Assad weggehaald te hebben. Je bent benieuwd!

En dan kun je geen krant op je iPad open slaan of ze komt voorbij, ze zit dag in dag uit aan de praattafels, bij Nieuwsuur, bij Op1, geweldig interview bij Jinek, bij Tan, op Radio 1, BNR, EenVandaag, interviews in de kranten, iedere 5 tweets komt er weer een tweet van D66 voorbij en ook volgens Facebook kunnen we alleen met Kaag verder. Dan moet het wel goed zijn, Kaag is goed! Kaag gaat er voor zorgen, met haar internationale kennis en ervaring, dat Nederland nog sterker gaat worden. En dat is goed voor ons!

Je hele bubbel is lyrisch, dus waar ga je op stemmen? Mede op advies van de andere Grachtengordeldieren? Je stemt Kaag, een frisse wind. Een mooie vrouw die onze belangen behartigd. Twijfelde je nog? De Kaag docu voor de verkiezingen, trekt de laatste twijfelaars  over de streep. We kunnen met goed fatsoen niet op iemand anders stemmen.

En dan, na 24 zetels, komt de deceptie, die heb je lang niet in de gaten want politiek interesseert je nog steeds geen fuck, het prijsverschil aan de pomp merk je niet, je karretje in de supermarkt is nog steeds goed gevuld, corona wordt door de coalitie goed opgelost, die prikken zijn verstandig en zo kun je toch op vakantie blijven gaan en iedere week uit eten.

Toeslagenschandaal? Eigen schuld van die tokkies, moeten ze maar een belastingadviseur in de hand nemen.

Gasschandaal in Groningen? Achterlijk Noordervolk, Groningen is buitenland, voorbij Utrecht stopt Nederland.

Oekraïne? Ja, Rusland is slecht, schuld van Poetin! Zelensky is onze held want kijk hoe Mark over hem praat en alle leiders die bij hem op bezoek gaan. En altijd in zijn gevechtstenue, de man ligt voortdurend onder vuur, held! Stuur gewoon geld.

Veel asiel? Niet in ons dorp, dat lossen anderen wel op.

40.000 windmolens op de Noordzee? Daar komen we toch niet, want we vliegen naar Griekenland, gaan glampen in Zuid-Afrika of pakken een weekje Cariben.

Milieu, footprint? We doneren toch voor een boom?

Zonneparken die weilanden en groen verdringen? Goed idee, wij hebben toch ook panelen op dak waar onze gesubsidieerde Tesla aan gekoppeld is? Zonne-energie is goed, joh. Weg met die strontboeren die het klimaat vernietigen.

Deze welgestelden zien het niet, deze mensen worden niet geraakt. De niet geïnteresseerde D66-stemmer ziet het niet, geeft geen fuck om Nederland, wel om zichzelf en zijn bubbel.

En ziet niet dat Kaag op de verkeerde plaats zit. Dat ze zich verkeken heeft op de politiek. Dat ze diplomaat is en geen politica.

Dat ze dacht dat ze het wel even zou flikken. Dat haar ambtenaren haar gebrek aan kennis zouden kunnen maskeren.

Dat ze zelf de boel financieel fleste, dat ze miljarden niet kon verantwoorden, dat ze op reis ging of een lezing moest houden terwijl er belangrijke debatten in de Kamer waren en die ontliep, dat ze een MeToo-kwestie onder de pet hield, dat ze mensen in Afghanistan achter liet, dat ze een vreselijk slechte Kamervoorzitter de Kamer ingeduwd heeft.

Deze mensen weten niet dat ze een tweede agenda bij het WEF heeft, dat ze iedere uitgave van 100 euro of meer wil registreren, dat ze voorstander is van een centrale digitale munt.

Die weten ook niet van de wanpraktijken in haar partij waar mensen in de fractie Remkes voor alcoholist uitmaakten, waar een D66 Kamerlid een journalist voor fascist uitmaakt.

Door volledig falen van Kaag, op alle fronten, zijn de mensen haar zat. Iedereen die de politiek een beetje volgt weet dat dit een enorme mismatch was. En dat ze niets gepresteerd heeft.

En ja, dreigen met geweld is altijd af. Een idioot met een fakkel voor je deur is vreselijk. Punt.

Nu terug naar MSM waar ze nu alweer drie dagen het podium krijgt. De mensen die het bij voorgenoemde kanalen voor het zeggen hebben, zijn de mensen die ik hier beschrijf.

Dit zijn de D66 stemmers, zij zagen in Kaag een Godin. Een voortdurende bron van informatie, van interviews en reportages. Ook zij hebben voor deze partij en voor haar gekozen. Ook zij zijn er in getuind.

En nu blijkt ook dat hun hele campagne van jaren een grote flop is, voor niets is geweest. Ze staan met lege handen. Weten niet wat te doen en moeten het met gay Rob doen. Gay? Ja, dat moeten we noemen want dat zal straks ook gebruikt worden, net zoals nu het excuus richting het ‘vrouw zijn’ van Kaag ingezet wordt.

Dat mensen het zat zijn heeft niets met vrouw zijn te maken. Een goedkoop excuus, net zoals het feit dat geen enkele politicus zo bedreigd werd als Kaag.

Nieuwsuur vergat gisteravond, omdat het niet goed uit komt en de aankeiler niet gemaakt kon worden, Geert Wilders. De man die al 20 jaar doodsbedreigingen krijgt.

Dat ze nu ongewenst is in de Nederlandse politiek heeft te maken met niet leveren en daar is het waar het in de politiek om gaat. Resultaat. Niet om je netwerk, niet om het aantal uren dat je werkt, niet of je vrouw, gay of transgender bent, niet dat je altijd beschikbaar bent, niet dat je je leven opoffert, dat is je eigen keuze.

Op deze posities gaat het om resultaat, om landsbelang, niet meer en niet minder. En als er geen resultaat is, dat Nieuw Leiderschap taal geflopt is, dat transparantie en dualisme in de Kamer verder weg zijn dan ooit, dan voelen mensen zich bedonderd en willen verandering.

Die willen dat er ook naar de burger geluisterd wordt en dat het Kabinet ook met Nederland bezig is in plaats van een oorlog voeren in een corrupt land. Een corrupt land waar Nederland accepteert dat er ook nog eens clusterbommen aan geleverd gaan worden. Ollongren, ook D66, vind dit goed te verantwoorden. Clusterbommen die een hel veroorzaken, nu en in volgende generaties.

Dan kun je als MSM de boel framen en zeggen dat ze weggaat door bedreigingen, met name omdat ze vrouw is, ik geloof het niet meer. Een flop blijft een flop, hoe moeilijk dat voor de bubbel ook te accepteren is.

Kaag stopt omdat zijzelf maar ook haar gezin bedreigd worden. Zelfs 2 keer een zeer reëele bedreiging. De eerste keer door de fakkelidioot, de andere keer blijft geheim. Daarnaast werd ze voor hoer en heks uitgemaakt.

Daarom stapt ze op, ze kan niet functioneren in zo’n klimaat, ze kan niet functioneren in Nederland.

Omdat het voor haar gezin zo erg is blijft ze nog minimaal 9 maanden doorbesturen.

Meerartikelen

Omtzigt
Nieuws

Omtzigt ligt dwars bij keuze voor premier nieuw rechts kabinet: 'Blokkeert voordracht Plasterk'

Het voorlopige Regeerakkoord, het zogeheten Hoofdlijnenakkoord, werd vanochtend vol trots gepresenteerd door de vier formerende partijen PVV, VVD, BBB en NSC. De partijen kijken er naar uit om in een kabinet te gaan. Maar nog niet alle plooien zijn g

Bosma
Nieuws

Bosma botst met Volt-leider die PVV consequent 'extreemrechts' wil noemen

Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma heeft tijdens een Kamerdebat een confrontatie gehad met Kamerleden over het gebruik van de term "extreemrechts". Bosma is van mening dat partijen of individuele leden niet zo genoemd mogen worden, omdat het volgens

Woke
Fun

Dit zijn de absurde queerstudies van Amsterdamse universiteiten

De Amserstamse academia blijkt niet een beetje woke, maar helemaal woke. In het curriculum van het Amsterdam University College, een samenwerking van UvA en VU, worden vakken aangeboden zoals 'Queer Media Studies'. Ook een gendervak en een diversitei

Gül
Achtergronden

Lale Gül kritisch op monsterverbond links en islam: 'Ik snap het niet'

Schrijfster Lale Gül begrijpt niets van het linkse gedachtengoed. Kritiek op het christendom wordt flink toegejuicht, maar tegelijkertijd wordt elke islamkritiek weggezet als 'islamofobie', vertelt ze bij Sophie & Jeroen. Drie jaar geleden debuteerde

Eerdmans
Nieuws

JA21 ziet nieuwe rol als 'rechtse waakhond' voor zich weggelegd bij komst rechts kabinet

JA21-leider Joost Eerdmans ziet een cruciale rol weggelegd voor zijn partij als "rechtse waakhond" in de oppositie, zo verklaarde hij in Goedemorgen Nederland. "Er is veel te controleren." "Een aantal zeer belangrijke beleidswijzigingen staat op het

Pride
Nieuws

Amsterdamse Pride breidt uit: gaat een hele maand duren met meer subsidies

Vanaf 2025 zal de Pride in Amsterdam een hele maand in beslag nemen, in plaats van twee weken. Dit besluit volgt op langdurige onderhandelingen waarbij verschillende organisaties betrokken waren. Volgens sommigen is dit een teken van interne verdeeld

Wilders
Video

Wilders bij presentatie rechts akkoord: 'De zon gaat weer schijnen in Nederland'

PVV-leider Geert Wilders heeft donderdagochtend het akkoord onthuld dat hij heeft gesloten met VVD, NSC en BBB, en verklaart: "De zon gaat weer schijnen in Nederland." Hij uitte trots over de overeenkomst. "Er gaat een nieuwe wind waaien," zei hij. C

Fico
Achtergronden

Moordaanslag op EU-kritische premier Fico: alle pijnpunten op een rij

Woensdagavond werd de Slowaakse premier en Robert Fico neergeschoten. Hij raakte levensgevaarlijk gewond en moest urenlang worden geopereerd. Al snel is er meer bekend geworden over de toedracht. Zo blijkt de verdachte een politiek motief te hebben.

Leesmeeropinie
Leesmeerinterviews

Meerartikelen

Vandaag Inside
Nieuws

'Even af van het linkse gedram': Johan Derksen blij met rechts kabinet

"Weet je wat ik nou zo prettig vind? Dat we even een tijdje door het rechtse kabinet verlost zijn van die wijsneuzen van GroenLinks, D66, Partij van de Dieren. Dat Volt. Dat gedram." Dat zei Johan Derksen woensdagavond aan tafel van Vandaag Inside. O

De Jonge
Nieuws

Van Haga start petitie om 'desastreus project' Hugo de Jonge van tafel te krijgen bij komst nieuw kabinet

BVNL-partijleider Wybren van Haga heeft een petitie gelanceerd tegen de Wet 'Betaalbare Huur', recentelijk aangenomen door de Tweede Kamer. Zowel huurders als verhuurders vrezen de desastreuze impact ervan. BVNL hoopt via deze petitie de wet in de Ee

Timmermans
Nieuws

Timmermans bezorgd om komst 'radicaal-rechts' kabinet: "Dit loopt niet goed af"

GL/PvdA-leider Frans Timmermans maakt zich grote zorgen. Volgens hem krijgt Nederland voor het eerst in de parlementaire geschiedenis een 'radicaal-rechts' kabinet. Dit is in andere landen niet goed afgelopen, benadrukt hij bij Op1. Woensdagavond pre

Wilders
Achtergronden

Dit zijn de kabinetsplannen voor een sterkere rechtsstaat

In een reactie op ernstige vertrouwensschendingen tussen burgers en overheid, met name door recente kwesties zoals de Toeslagenaffaire en het Groninger gasdossier, hebben de PVV, VVD, BBB en NSC een reeks plannen gepresenteerd om de rechtsstaat te ve

Van der Plas
Achtergronden

Dit zijn de nieuwe boerenplannen van de PVV, BBB, VVD en NSC

In een ambitieus regeerakkoord hebben de PVV, VVD, BBB en NSC hun nieuwe plannen voor landbouw- en boerenbeleid onthuld. Trots, lef en het vermogen om een goede boterham te verdienen vormen de kern van dit beleid, gericht op land- en tuinbouw, visser

Van der Burg
Nieuws

Van der Burg heeft moeten huilen na intrekken asieldwangwet door nieuw rechts kabinet

Eric van der Burg, VVD-Kamerlid en demissionair staatssecretaris belast met Asielzaken, heeft openlijk toegegeven te hebben gehuild vanwege het intrekken van een wet voor asielopvang die onder zijn leiding was aangenomen. Ook demissionair minister Ch

Wilders Caroline
Achtergronden

'Strengste asielbeleid ooit': dit zijn de migratieplannen van nieuwe kabinet

Het recente regeerakkoord van de PVV, VVD, BBB en NSC onthult ambitieuze plannen voor een drastische herziening van het Nederlandse asiel- en migratiestelsel. Met de toename van verschillende vormen van migratie die een zware last leggen op huisvesti

Wilders
Achtergronden

Rechts kabinet een feit: dit zijn de nieuwe plannen

Woensdagavond presenteerden de vier formerende partijen hun rechtse hoofdlijnenakkoord: Hoop, Lef en Trots. Hierin wordt duidelijk wat op de hoofdlijnen de koers zal zijn voor de komende jaren. In de introductie stelt men: 'Nederland is een prachtig

EU
Achtergronden

De strengere EU-migratieregels komen eraan: dit moet u weten

De Europese Unie is dichtbij de afronding van een nieuw migratiepact. Dit pact implementeert aanzienlijke veranderingen in de omgang met migranten, maar stuit ook op fel verzet van enkele Oost-Europese lidstaten, waaronder Hongarije en Polen. Wat sta

Wilders
Nieuws

Nederland krijgt rechts kabinet: regeerakkoord ligt op tafel

Na intensieve onderhandelingen hebben de PVV, VVD, NSC en BBB een belangrijke doorbraak bereikt in de formatiegesprekken. De partijen zijn tot een voorlopig regeerakkoord gekomen, dat zij woensdag aan hun fracties in de Tweede Kamer zullen presentere

Fico
Nieuws

Slowaakse premier Fico in levensgevaar na moordaanslag

De Slowaakse premier Robert Fico is neergeschoten en zou in levensgevaar verkeren. Een verdachte is gearresteerd. De afgelopen tijd sprak Fico zich fel uit tegen de Europese wapensteun aan Oekraïne; ook is hij goed bevriend met de Hongaarse premier V

Kaag Rutte
Nieuws

Rekenkamer hekelt miljardenuitgaven kabinet: 'Zorgelijk'

De Algemene Rekenkamer heeft kritiek op de wijze waarop het demissionaire kabinet-Rutte IV miljarden euro's heeft uitgegeven. Er is weinig zicht op de resultaten van deze uitgaven, blijkt uit een nieuw rapport. Volgens de Rekenkamer heeft het kabinet